Sungho An

Sungho An | Actor

Adnan Sempit 3
Adnan Sempit 3Kisah cinta penuh ranjau antara pasangan Adnan (Shaheizy Sam), Nadia (Intan Ladyana), Bobby (Along Cham) dan Wawa (Yana Samsudin) akhirnya bertemu jalan indah, apabila mereka berkahwin dengan pasangan masing-masing. Pelbagai persediaan yang telah mereka lakukan untuk menjadikan malam pertama mereka berjalan dengan lancar, bermacam-macam cara dan petua yang digunakan oleh mereka sehingga menimbulkan kelucuan. Masalah mulai berlaku apabila Nadia dan Wawa sama-sama didapati mengandung. Sehubungan itu, Adnan turut mengalami alahan yang teruk akibat kehamilan isterinya. Sementara itu, Bobby pula menghadapi masalah kewangan untuk membiayai kos isterinya bersalin. Nadia yang asyik ‘moody’ dan baran sepanjang tempoh mengandung juga turut menjejaskan hubungannya dengan Adnan, yang merasakan dirinya terpinggir. Masalah mulai bertambah besar apabila Adnan dihantar ke Melaka bagi pihak bapa mertuanya, untuk menguruskan kerja-kerja pra-pelaburan yang berkaitan dengan pengeluaran mee segera bapa mertuanya dengan sebuah kilang. Di kilang yang sama, Adnan telah berkenalan dengan Zita, seorang gadis yang mempunyai minat yang sama dalam sukan permotoran. Kerana masalah yang dihadapi ditambah pula dengan rasa kesunyian, Adnan banyak meluangkan dan menghabiskan masanya dengan Zita. Perhubungan mereka akhirnya telah disalah sangka oleh Nadia, sehingga menyebabkan hubungan mereka mungkin akan berakhir begitu sahaja. Nasib malang yang sama juga turut menimpa Bobby, apabila dia terpaksa mengingkari janjinya pada Wawa dan melibatkan dirinya dalam perlumbaan haram untuk mendapatkan wang bagi membiayai kos rawatan isterinya. Apabila perbuatan itu telah diketahui Wawa, dia turut memberikan kata putus untuk berpisah dengannya. Bagaimanakah nasib mereka semua? Semuanya bakal terjawab dalam Adnan Sempit 3.
Nasi Tangas
Nasi TangasHairi dan Fatin bersahabat baik. Mereka bekerjasama untuk membuka sebuah kafe bersama. Hubungan mereka seperti pasangan kekasih, namun Hairi dan Fatin tidak lebih daripada sekadar kawan. Mira pula rakan baik kepada Fatin. Mira akui yang dia mencintai Hairi. Di atas dasar kawan, Fatin cuba merapatkan hubungan Mira dan Hairi sehinggalah mereka berdua berkahwin. Mira pula memperkenalkan Fatin kepada Faiz sebagai balasan kerana menyatukan dirinya dengan Hairi. Hubungan mesra Hairi dan Mira sebagai suami isteri goyah apabila rasa cemburu menghantui Mira setelah melihat kemesraan Hairi dan Fatin, walaupun Mira tahu yang mereka berdua rakan baik. Atas desakan ibunya, Mira diajar cara untuk membuat nasi kangkang supaya Hairi tunduk kepadanya. Mira juga rela ditiduri seorang bomoh yang menjampi nasi kangkang itu supaya lebih berkesan. Perbuatan terkutuk Mira telah menyebabkan Hairi patuh kepada kata-katanya dan membuatkan Hairi memutuskan persahabatannya dengan Fatin. Pada masa yang sama, Fatin kerap diganggu hantu saka. Selepas berjumpa Ustaz Dauz, Fatin mengetahui yang ini adalah perbuatan ibu Mira. Faiz juga menyelamatkan Fatin daripada sebarang gangguan. Namun semua ini tidak kekal lama apabila Hairi dibawa berjumpa Ustaz Dauz. Betapa kecewa hatinya apabila mengetahui yang isterinya telah melakukan perbuatan terkutuk kepada dirinya. Hairi bersemuka dengan Mira untuk meminta penjelasan, namun selepas kemalangan terjadi, Mira berubah. Apa yang akan berlaku kepada Mira? Dapatkah Hairi memaafkan Mira? Saksikan Nasi Tangas.
1 Lawan Satu
1 Lawan SatuSetiap pahlawan ada ceritanya… Begitu juga SALEH dan RADHI, dua orang ‘pahlawan’ yang berasal daripada latar belakang dan dunia yang berbeza namun berjumpa dan bertempur dalam satu arena. SALEH dibesarkan dengan ilmu mempertahankan diri yang penuh di dada warisan terunggul keluarganya. Kehilangan adiknya, SALEHA telah menyebabkan ayahnya melepaskan SALEH pergi untuk membawanya pulang semula ke pangkuan keluarga mereka. Berbeza dengan hidup RADHI yang berlawan demi menyelamatkan nyawa adiknya, SARA yang sedang sakit tenat. RADHI boleh menahan sebarang hentakan pada badannya asalkan duit sebanyak RM50 ribu berjaya dikumpulnya demi pembedahan SARA. Kehadiran SALEH ke bandar telah menemukannya dengan NORA, kawan kepada SALEHA. Namun SALEHA masih tidak ditemui. NORA dengan rela hati membantu SALEH mencari SALEHA sehingga jumpa. Ketangkasan dan keazaman RADHI telah menyebabkan OMAN, mengupahnya untuk berlawan untuknya. RADHI yang terdesak kerana memikirkan keadaan SARA menerima tawaran OMAN. Perjalanan SALEH dalam mencari SALEHA juga membawanya kepada OMAN yang telah membeli SALEHA dan mengugut untuk menjualnya sebagai pelacur jika SALEH melawan. Tanpa mereka sedari, SALEH dan RADHI telah digunakan oleh OMAN untuknya mengaut keuntungan dalam perlawanan Malaysian Super Fighter 2012. Satu demi satu perlawanan terpaksa RADHI dan SALEH hadapi demi menyelamatkan nyawa adik masing – masing. Takdir menentukan yang dua orang pahlawan hebat ini bertemu di satu arena. Setiap tumbukan dan sepakan yang mereka terima akan menentukan nasib SALEHA dan SARA. Namun mereka sedikit pun tidak berputus asa dan berlawan sehabis mungkin. Siapakah yang akan menang dalam pertempuran hebat ini? Dapatkah SALEH membawa pulang SALEHA dengan selamat? Adakah RADHI akan berjaya menyelamatkan SARA? Semuanya akan terjawab dalam filem aksi hebat ini, ‘1 LAWAN SATU’…